Räikee katutaidefestivaali väritti yli kolmekymmentä kohdetta

Räikee katutaidefestivaali 2022 oli kuudes Räikee, ja tällä kertaa festivaali väritti kaupungissa pysyviä kohteita purkukohteiden sijaan. Festivaalin järjestää HÄX nuorisokulttuuri yhteistyössä kaupungin muiden toimijoiden kanssa.

Maalauskilpailu Kantolassa

Räikee katutaidefestivaalin aikana maalattiin yli kolmekymmentä kohdetta. Isoimmat olivat alikulkutunneleita, mutta lisäksi maalattiin muuntaja ja bussipysäkkejä. Kohteita olivat muun muassa Kaivopolun alikulkutunneli, uimahallin alikulkutunneli ja Hopeaseppien sillan alikulut. Viipurintien sillan levähdyspaikat toimivat vieraskirjana, joka sään salliessa maalattiin uudelleen. Bussipysäkkejä maalattiin laajalla alueella, jotta festivaali tavoittaisi mahdollisimman monta kaupunkilaista. Yhdeksän työpajaa pidettiin kaupungin laillisilla maalausseinillä ja lisänä yksi pop up -työpaja Kulttuurikeskus ARXilla.

Räikee katutaidefestivaalin yhteistyöprojektina toteutettiin maalauskilpailu Metsä-Mattila Oy:n kanssa. Kilpailussa luonnoksista valittiin voittajat, jotka pääsivät toteuttamaan teoksensa roskalavoihin Kantolaan. Lisäksi kaupunkirakenteen kanssa toteutettiin yhteistyössä kaksi uimakoppia, joita nuoret olivat toivoneet nuorisopalveluiden V-päivän aikana. Uimakopit kuvitettiin lasten ja nuorten piirroksilla.

Vuoden 2022 Räikee toteutettiin 2.5.–24.6.2022 eli oli miltei kahden kuukauden mittainen. Listaus toteutetuista teoksista löytyy Räikeen nettisivuilta kulttuurikeskusarx.fi/raikee.

Sairion maalaustyöpaja
kuvituskuva Kaurialan tiilikoppi
Kaurialan liikennepuiston tiilikoppi
Viipurintien sillan vieraskirja

Yhteystiedot:

Juuso Suuronen
Taiteellinen johtaja
0408696469
juuso.suuronen@hameenlinna.fi

Eira Enkvist
Tuottaja
0407754711
eira.enkvist@hameenlinna.fi