Teatteria ekaluokkalaisille

3/20 Kulttuuripolku – Seudullista lastenkulttuuria 

Tällä viikolla kaikki hämeenlinnalaiset 1.-luokkalaiset pääsivät Kulttuuripolkuvierailulle Hämeenlinnan Teatteriin, jossa ihastutti Tanssiteatteri Hurjaruuthin Arvaa mitä? Arvaa mitä! -esitys. Oivaltavassa katu- ja nykytanssia ammentavassa esityksessä neljä unelmoivaa ystävystä johdattelivat ekaluokkalaiset suurten ja jaettujen tunteiden äärelle. Energinen tanssiteos ilahdutti ja ilostutti yleisöä. Lapset pääsivät myös itse tanssiliikkeiden vietäväksi. ”Paras mitä oon nähny!” ja ”Oli kiva tanssia!”, kuului lasten suusta esityksen jälkeen.

Kulttuuripolku eli kulttuurikasvatussuunnitelma toteuttaa lapsen oikeutta taiteeseen ja kulttuuriin. Kulttuurikeskus ARX koordinoi Hämeenlinnan kaupungin sekä lähikuntien Kulttuuripolkuja ja tekee laajaa monitaiteista yhteistyötä paikallisten taidelaitosten ja -toimijoiden kanssa. Tämä seudullinen lastenkulttuurityö ja verkosto mahdollistaa vuosittain jokaiselle lapselle ja nuorelle maksuttomia taide- ja kulttuurielämyksiä osana koulu- tai päiväkotipäivää Hämeenlinnassa, Hattulassa, Riihimäellä ja Janakkalassa. 

Lapset ja nuoret kokevat Kulttuuripolulla monipuolisia kulttuurikokemuksia, kuten musiikkia, teatteria, työpajoja, projekteja sekä museovierailuja. Vuosi vuodelta Kulttuuripolku kasvattaa lapsen kulttuurikompetenssia opetussuunnitelman tavoitteiden mukaisesti. Tutuiksi tulevat erityisesti oman lähiseudun taide- ja kulttuurikohteet sekä kulttuuriperimä. 

Kulttuuripolku on yksi kahdestakymmenestä ARXin juhlavuoden lastenkulttuuriteosta.

Kulttuuripolun teatteriesityksessä myös yleisö sai tanssia.