Metsäretkellä seikkaillaan metsäpolulla ja tutustutaan ötököihin

JUHLAVUODEN KULTTUURITEKO 4/20: ARXin omat näyttelyt

Kulttuurikeskus ARXin uusi näyttely johdattaa kävijät metsäpolulle, jossa tarkkakorvainen erottaa myös erilaisia metsän ääniä. Näyttelyseikkailun pedagoginen polku on ARXin taidekasvattaja Saana Siivosen suunnittelema. Eläinten jäljet johdattavat retkeilijä teosreitille, jonka varrella voi kohdata HIL-harrastusryhmissä muovailujen keramiikkalintujen Parven sekä Eeva Raudaksen tekstiiliveistoksista rakentuvan Hyönteislaakson. Metsäntuntua näyttelytilaan luo Eira Enkvistin Suojassa-videoprojisointi.  

Näyttelyn toisen osan muodostaa Käsityökoulu Robotin Haloo, kuuleeko metsä? -installaatio. Teoksen on tehnyt Berliinissä asuvan taiteilija Kati Hyyppä. Haloo, kuuleeko metsä? kutsuu soittamaan rakennetun metsämaiseman asukkaille, avaten samalla mahdollisuuden pohtia suhdettamme luontoon ja teknologiaan. Veivaamalla numeron vanhanaikaisella numerovalitsimella soittaja pääsee seuraamaan erilaisia metsän mikrotapahtumia. Esimerkiksi suolla verkkokaapelin kanssa risteytynyt kihokki houkuttelee ötököitä ja maaperässä välkkyvät valokuituiset sienirihmastot. 

Metsäretki-näyttely on osoittautunut suosituksi jo ennen avaamistaan, sillä kaikki varhaiskasvatuksen ja koulujen 55 ryhmien opastus- ja työpaja-aikaa on jo varattu, ja ryhmiä jäi myös jonoon. 

Metsäretki-näyttely on yleisölle avoinna 28.3.-27.5. ti-to klo 15-18, la klo 10-14 osoitteessa Galleria ARX, Viipurintie 4. 

Metsäretki-näyttelyn piirretty kartta.