Esiopetuksen Hokkus Pokkus -juhlat BioRexissä

ARXIN JUHLAVUODEN KULTTUURITEKO 6/20

Hokkus Pokkus on Kulttuurikeskus ARXin tuottamaan Kulttuuripolkuun kuuluva projekti, jossa Hämeenlinnan esiopetuksen henkilöstöä on koulutettu yhdistämään luovia draamallisia menetelmiä mediasisältöihin. 

Hokkus Pokkus -projektissa järjestettiin neljän koulutuksen sarja varhaiskasvatuksen esiopetuksen henkilöstölle. Koulutuksen jälkeen osallistujat ovat käyttäneet oppimaansa omissa esiopetusryhmässään. Koulutussarjan teemoina ovat olleet monilukutaidon lisäksi green screen, stop motion, iMovie, joihin on yhdistetty omakuvan tekemistä ja roolihahmon rakennusta nukkeanimaatiota varten. Kouluttajina Hokkus Pokkus -kokonaisuudessa ovat toimineet ARXin taidekasvattajat Viljami Tabell ja Taina Maria Savimäki.

Yli vuoden mittainen media- ja draamakasvatusta yhdistävä koulutuskokonaisuus huipentuu lasten ja aikuisten yhteiseen juhlaan BioRex -elokuvateatterissa, jossa katsotaan omissa esiopetusryhmissä toteutettuja videoteoksia valkokankaalta.

Hokkus Pokkus -gaala, BioRex, Keskiviikkona 10.5.2023 klo 10–11 

Kolme koulutettavaa aikuista roolivaatteissaan.