Lasten lauantaina metsäretkeillään ARXissa

Kulttuurikeskus ARXin huippusuositun Metsäretki-näyttelyn viimeisenä avoinnaolo päivänä eli 27.5. vietämme metsäistä Lasten lauantaita klo 10-14.

Kutsumme lapsia perheineen metsäretkelle liikkumaan musiikin ja luonnonäänien tahtiin. Tanssityöpajan kesto n. 25 min. Ohjaajana toimii Nella Kaartinen. Tanssityöpajojen aloitusajat 10:30, 11:00, 11:30, 12:30, 13:00, 13:30

Lasten lauantain toisena sisältönä ARX tarjoaa Metsän asukit -työpajan. Pajassa taiteillaan muotokuvia luonnonmateriaaleja hyödyntäen. Valmiin teoksen voi viedä lähiluontoon ihastuttamaan ohikulkijoita.

Lasten lauantait ovat Hämeenlinnan kulttuurilaitosten järjestämiä maksuttomia lastentapahtumia. Lasten lauantait ovat Hämeenlinnan osa lastenkulttuurilupausta.

Luonnon materiaaleista taiteillut kasvot

Metsäretki-näyttely

Kulttuurikeskus ARXin (Viipurintie 4, Hämeenlinna) Metsäretki-näyttely johdattaa kävijät metsäpolulle, jossa tarkkakorvainen erottaa myös erilaisia metsän ääniä. Eläinten jäljet johdattavat retkeilijän teosreitille, jonka varrella voi kohdata HIL-harrastusryhmissä muovailujen keramiikkalintujen Parven sekä tekstiiliveistoksista rakentuvan Hyönteislaakson. Metsäntuntua näyttelytilaan luo Suojassa-videoprojisointi. Näyttelyn toisen osan muodostaa Käsityökoulu Robotin Haloo, kuuleeko metsä? -installaatio. Teoksen on tehnyt Berliinissä asuvan taiteilija Kati Hyyppä. Haloo, kuuleeko metsä? kutsuu soittamaan rakennetun metsämaiseman asukkaille, avaten samalla mahdollisuuden pohtia suhdettamme luontoon ja teknologiaan. Veivaamalla numeron vanhanaikaisella numerovalitsimella soittaja pääsee seuraamaan erilaisia metsän mikrotapahtumia. Esimerkiksi suolla verkkokaapelin kanssa risteytynyt kihokki houkuttelee ötököitä ja maaperässä välkkyvät valokuituiset sienirihmastot.

Lisätietoja: Taidekasvattaja Saana Siivonen, p. 040 5577527, saana.siivonen@hameenlinna.fi