YleXPopissa lavalle nousee myös Hämeenlinnalaisia nuoria artisteja

Suomen tähän hetken kuumimpien nimien lisäksi hämeenlinnalaiset nuoret artistit pääsevät ääneen YleXPop-tapahtumassa lauantaina. Koulujen päättäjäisviikonloppuun ajoittuva maksuton tapahtuma järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnan Linnanpuistossa. YleXPopissa lavalle nousevat myös paikalliset nuoret, draamakomedinen räp-duo Stemp ja rzu klo 14:30–15. Tapahtumassa esiintyvät artistit ovat saaneet kypsytellä settiään ammattilaisten ohjauksessa keväällä HÄXin järjestämissä työpajoissa.

”Saatiin kyllä ihan loistavat vetäjät Kellari-Studion räppipajoihin. Työpajoissa huomasi miten suuri vaikutus ammattilaisilla on nuoriin ja erityisesti yhdessä tekemisellä on merkitystä itseluottamukseen, jonka buustin pystyi melkein näkemään. Ja näkikin.” Aren ja Ex-Tuuttiksen pajoja summaa HÄXin sisällöistä vastaava Juuso Suuronen. Artistien pitämissä pajoissa treenattiin erityisesti räpin kirjoittamista ja improvisaatiota. Pajat olivat ikärajattomia ja maksuttomia. Ammattilaisten pitämien työpajojen ohella HÄX järjesti nuorille mahdollisuuden tehdä omaa musiikkia Kellari-Studiossa. Verkatehtaan kujan päässä sijaitsevassa kellaritilassa nuoret pääsivät työstämään omaa musiikkiaan kymmenessä studio-työpajassa ja kahdessa räp-pajassa. Studioon vakiintui nopeasti porukka, joka hyödynsi sen tarjoaman mahdollisuuden oman musiikin tekemiseen. Studion käyntikertoja kirjattiin keväältä yli 100.

HÄX luo Hämeenlinnassa nuorille mahdollisuuksia luovaan toimintaan. HÄXin toiminnassa painottuu projektiluontoisuus ja monipaikkaisuus, sillä vakiintuneita tiloja toiminnalle ei ole voitu osoittaa. Monipaikkaisuus luo myös mahdollisuuksia väliaikaistilojen taiteelliseen haltuunottoon.

Tänä keväänä HÄX on toteuttanut Kellari-Studion ja YleXPopin työpajojen lisäksi katutaidefestivaali Räikeen sekä pitänyt konemuspajoja koululaisille. Kesällä HÄX jalkautuu Hämeensaaren Skeittipuistoon Minille. YleXPopissa HÄXin löytää myös graffitiseinältä klo 14-16.

YleXPop 3.6.2023 Linnanpuistossa. Tapahtuma on maksuton, ikärajaton ja päihteetön. Tapahtuman järjestää YleX kumppaneineen.

Lisätiedot: Juuso Suuronen, juuso.suuronen@hameenlinna.fi / p. 040 869 646