Katutaidefestivaali Räikeen näyttävä päätöstapahtuma Poltinaholla

Tämän vuoden katutaidefestivaali Räikeen loppuhuipennus nähdään ja koetaan 15.-17. kesäkuuta suuressa päätöstapahtumassa. Poltinahon alueen autotallit (Poltinahontie 9) maalataan yhdessä tapahtuman aikana.  

Tapahtumaan osallistuu useita graffiti- ja katutaiteilijoita, esimerkiksi maineikas Spraycankontrol ry. Tampereelta. Paikalta löytyy myös taiteelle avoin seinä, jota kävijät pääsevät maalaamaan musiikin tahtiin. Lauantaina tapahtumassa esiintyy Dj Rekuli klo 13-18, rap-artisti Are klo 18-19 sekä Dj Yungtamo klo 19-20. Päätöstapahtumassa on purettavien rakennusten maalaamisen lisäksi mahdollisuus päästä ohjatusti maalaamaan Metsä-Mattila Oy:n vaihtolavoja. 

Räikeen päätöstapahtumassa järjestetään lapsille ja nuorille suunnattuja työpajoja torstaina 15.6. ja perjantaina 16.6. klo 13.00-15.00. Työpajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä aikaisempaa kokemusta tarvita. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, ja kaikki maalit sekä suojavälineet löytyvät paikan päältä. Alaikäisten osallistuminen on vanhemman vastuulla ja alle kouluikäiset osallistuvat oman vanhemman kanssa.  

Lopetusviikonlopun kohteet mukaan lukien vuoden 2023 Räikeen aikana on maalattu yli kolmekymmentä kohdetta. Eniten paikallisten huomiota keräsi Kauppakeskus Linnalle taiteilija Don Poron maalaamat muotokuvat paikallisista suuruuksista Sibeliuksesta ja Pertti ”Perseilevästä” labradorinnoutajasta. Yhteensä festivaalin seinillä on työskennellyt 40 katutaiteen ammattilaista, joista 15 on paikallisia aktiivisia graffititaiteilijoita. Räikee on katutaidefestivaali, joka kutsuu mukaan myös aloittelevia tekijöitä tai ensikertalaisia. Festivaalin työpajoissa on maalannut ammattilaisten rinnalla yli 300 lasta ja nuorta.  

Katutaidefestivaali Räikeen tuottaa Kulttuurikeskus ARXin suojissa toimiva HÄX-nuorisokulttuuri, mutta festivaali toteutetaan yhteistyössä monien toimijoiden kanssa. Festivaali on saanut tukea Hämeenlinnan perintövaroista, Lammin Säästöpankkisäätiöltä ja Rengon Säästöpankkisäätiöltä.  

Lisätietoja: 

Kulttuurikeskusarx.fi/hax/raikee 

Yhteystiedot: 

Juuso Suuronen 

Taiteellinen johtaja 

0408696469 

juuso.suuronen@hameenlinna.fi 

Graffitimaalareita maalausseinällä. Iso, maalattu teksti: Räikeee