Lasten lauantait pyörähtävät käyntiin

Lasten lauantait pyörähtävät käyntiin tulevana lauantaina ja jatkuvat taas lukukauden loppuun. Lasten lauantait aloittaa 2.9.2023 Kulttuurikeskus ARX klo 10-14. Galleria ARXin näyttelyssä sanataiteillaan ja tutustutaan Ystävä joella näyttelyyn. Kävijät voivat myös tutkia näyttelyä piirtäen luonnoksia sen yksityiskohdista. Lumoava näyttely kutsuu sukeltamaan vedenalaiseen maailmaan, jossa voi tavata piisamin ja muita joen asukkaita.

Lasten lauantait ovat Hämeenlinnan kulttuurilaitosten järjestämiä lastentapahtumia. Syyskaudella mukana ovat ARXin lisäksi Hämeenlinnan teatteri, kaupunginmuseo, taidemuseo, kirjasto, Museo militaria sekä Linna. Lasten lauantait ovat osa Hämeenlinnan lastenkulttuurilupausta. Tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Lasten lauantaiden syksyn kalenterin löydät Kulttuurikeskus ARXin sivvuilta:

kulttuurikeskusarx.fi/lastenlauantai

Ystävä joella

Kulttuurikeskus ARXissa nähtävä Ystävä joella -näyttely on lämminhenkinen ja kokemuksellinen teos joen rannan elämästä ja ihmeistä. Näyttelyvieras saa kuljeskella merenrannan ruovikon reunamilta aina yläjuoksun lempeään ulpukkamaailmaan. Kävijä voi halutessaan osallistua näyttelyssä olevien yksityiskohtien liikutteluun.

Näyttely pohjautuu lastenkirjantekijöiden Reetta Niemelän ja Karoliina Pertamon samannimiseen kuvakirjaan. Kirjan lailla teos pohtii luonnossa olemista, siihen sulautumista ja on ylistys lapsuuden luontokokemuksille ja mielikuvitukselle. Näyttelyn ovat toteuttaneet nukketeatteritaiteilija ja ohjaaja Elina Lajunen, lavastaja ja nukketeatteritaiteilija Johanna Latvala, nukenrakentaja Laura Hallantie, säveltäjä ja nukketeatteritaiteilija Roosa Halme, valosuunnittelija Sisu Nojonen ja kirjailija Reetta Niemelä

Näyttely avattiin Hippaloilla ja se on esillä 21.10. saakka.