Tympeät tytöt herättää keskustelua

Hämeenlinnan 9.-luokkalaiset saavat poikkeuksellisesti kaksi Kulttuuripolun vierailua tämän lukuvuoden aikana, sillä he pääsevät Museo Skogsterin lisäksi Miniteatteriin katsomaan Tympeät tytöt -aikuistumisriittejä teatteriesityksen. Näytökset pyörähtivät käyntiin heti koulujen alettua ja jatkuvat vielä syyskuussa. Kaikki luokat pääsevät kokemaan esityksen, sillä kaukaa tuleville on varattu kuljetukset näytöksiin.

Tympeät Tytöt-aikuistumisriittejä on yläkoululaisille erityisen ajankohtainen näytelmä ahtaista asenteista, kasvamisesta, kipupisteistä. Esitys nostaa rohkeasti esiin eri näkökulmia tyttöydestä, ja onkin herättänyt keskustelua ja monenlaisia reaktioita nuoren yleisön keskuudessa. Näytelmä perustuu Riina Tanskasen esikoisteokseen Tympeät Tytöt-Aikuistumisriittejä. Sen on dramatisoinut Suvi Seppälä. Lavalla nähdään 13 Miniteatterin nuorta näyttelijää.

Esityksen tarjoamisen 9.-luokkalaisille ja siihen liittyvät kuljetukset mahdollistetaan perintövaroin.

Lue lisää Miniteatterin Tympeistä tytöistä:  OHJELMISTO | miniteatteri

Kulttuurikeskus ARXin tuottamasta kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolusta löydät lisätietoa: Hämeenlinnan yläkoulut – Kulttuurikeskus Arx