Etätyöpäivän aikataulu

Kotona tehtävät
Kuvataide ja kädentaidot

Etätyöpäivän aikataulu on suunniteltu etätyötä tekevän vanhemman ja kotona olevan lapsen tai lasten arjen rytmittämiseen. Yhteistyössä suunniteltu aikataulu tarjoaa molemmille mahdollisuuden osallistua onnistuneen etätyöpäivän toteuttamiseen.

Etätyöpäivän aikataulun on tehnyt ARXin taidekasvattaja Sarina Pulkka.

Ohjeet:
Kuvissa leikkasimme paperista ympyröitä kuvioleikkurilla, mutta minkä tahansa muotoiset paperit käyvät. Piirtäkää ja/tai kirjoittakaa lapsen ikätason mukaisesti päiväänne kuuluvia asioita ympyröihin. Ruokailusta ja niiden kellonajoista on hyvä lähteä liikkeelle ja miettiä, mitä niiden väleissä tapahtuu. Pienen yhteisen hetken varaaminen aikataulun tekemiseen voi helpottaa päivän kulkua yllättävän paljon!

Tarvikkeet: paperia, kyniä, sakset/paperileikkuri, sinitarraa

Kuvassa muun muassa paperia, kyniä, sakset/paperileikkuri, sinitarraa.
Etätyöpäivän aikataulu tarvikkeita

Aikataulua askarrellessa on oiva tilaisuus keskustella lasten kanssa, mitä etätyö tarkoittaa ja miten vanhempi toivoo lapsen käyttäytyvän, jos tulee vaikkapa asiaa kesken videopuhelun. Koska lapset saavat vaikuttaa päivän kuluun ja ympyröissä oleviin kuviin, heille tulee kuunneltu olo. Pidimme aikataulussa mukana myös joitakin lasten päiväkodissa olevia rutiineja, kuten aamupiiri. Aikatauluun kuuluvia lappuja voi tehdä lisää, jos huomaa, että jotakin toimintoa tarvitsee useamman tai tulee mieleen lisätä, vaikka Skype-merkki.

Kiinnitä laput sinitarralla seinään tai kaapin oveen. Aikataulun voi päivittää iltaisin tai aamuisin ja siirrellä merkit sen päivän tapahtumien mukaisesti. Muistakaa, että aikatauluista voi aina joustaa.

Toivotamme mukavia organisoituja etätyöpäiviä kaikille lapsiperheille!
Lasten kanssa yhdessä suunniteltu on paremmin tehty!


ARXin Tartuntavaaratonta taidetta! taidetehtävät tuotettiin 2020 keväällä kotona sinnitteleville lapsille ja aikuisille piristämään etäarkea. 41 tehtävää löydät nyt ARXin materiaalipankista suomeksi (Kotona tehtävät ) ja englanniksi (In English).