ARXin kesä kokosi lapset ja nuoret taiteilun ja luovuuden äärelle

Kulttuurikeskus ARX järjesti kesän aikana 18 erilaista maksutonta taidetyöpajaa ja -kurssia lapsille ja nuorille ympäri Hämeenlinnaa. Jo toista kertaa järjestetyn ARXin kesän työpajat keräsivät yli 1400 käyntikertaa. Kesän työpajakattaus oli laaja ja sai kävijöiltä runsaasti kiitosta; kaikenikäiset lapset ja nuoret perheineen pääsivät touhuamaan esimerkiksi kuvataiteen, teatterin ja musiikin parissa.

Graffititaiteilua purkutaloilla ja vedenalaisia seikkailuja Kortteli2:ssa

Yksi kesän kohokohdista oli Räikee -katutaidetapahtuma ja sen osana järjestetyt ARXin kesän graffitipajat. Nuoret taiteilijat pääsivät maalaamaan ohjatuissa työpajoissa suoraan purettavien rakennusten seiniin, joka oli lapsikävijän mukaan ”paljon hauskempaa kuin piirtäminen”. Heinäkuussa työpajat siirtyivät vanhaan kauppakeskus Linnaan perustettuun taidekeskus Kortteli2:n, jossa tunnelmoitiin vedenalaisissa maailmoissa. Suuri vesiseikkailu –työpajan suunnittelukilpailussa etsittiin lasten tekemää taidetta, josta muodostetaan tänä syksynä uusi kaupunkitaideteos uimahallin rannan sähkömuuntamoa elävöittämään. Kilpailuun osallistuvia teoksia kertyi huimat 104 kappaletta, joista lapsiraati pääsee valitsemaan suosikkinsa.

ARXin asiakkailta kerätystä kävijäpalautteesta on opittu, että saavutettavuuden kannalta toiminnan sijainti ja maksuttomuus ovat keskeisiä. Siksi työpajoja vietiin tänä vuonna aiempaa enemmän pitäjiin ja kaikki toiminta oli viime kesän tapaan osallistujille maksutonta. Toimintaa järjestettiin keskustan lisäksi Rengossa, Hauholla ja Tuuloksessa. Lapsilta kerätyn palautteen perusteella kesän työpajoissa oli mukavaa ja toimintaan tulisi mielellään mukaan uudelleenkin. Aikuiset puolestaan kiittivät palautteessaan muun muassa korona-ajan turvallisuussuositusten mukaisia työpajajärjestelyjä ja mukavaa kesäpuuhaa, johon saattoi osallistua matalalla kynnyksellä.

Lisätietoja:

Auni Tuovinen, kulttuurituottaja, p. 040 530 3110

Minna Haveri, lastenkulttuuripäällikkö, p. 040 869 6374

Kaksi lasta puistossa taiteilemassa