Askartelupussi-ARXantai 3.2.2024

ARXin Askartelupussi-ARXAntai tulee jälleen. Jo perinteeksi muodostuneessa hybridi-tapahtumassa Kulttuurikeskus ARX jakaa lapsille askartelutarvikepussit ja lähettää tapahtumapäivänä askarteluohjelman Youtube-kanavallaan. Osallistua voi missä vain. Innokkaat voivat koota yhteen oman kisakatsomon ja pitää pienen askartelutapahtuman vaikka omassa olohuoneessa.

Tämän vuoden Askartelupussi-ARXantai keskittyy maalaamisen eri tekniikoihin. Osallistujat tarvitsevat askartelupussien lisäksi vettä, sakset ja nettiyhteyden. Tapahtumavideon voi katsoa myös omaan tahtiin. Se on nähtävissä ARX-tubessa kaksi viikkoa ensiesityksensä jälkeen.

Askartelupussin tarvikkeet ja ohjeet ovat ARX-tiimin käsialaa. Pussissa on otettu huomioon eri-ikäiset osallistujat. Pienimmiltäkin askartelijoilta osallistuminen onnistuu, kun oma aikuinen auttaa tehtävien toteuttamisessa. Tube-askartelun vetää ARXin taidekasvattaja Noora Tirkkonen avustajansa Selman kanssa.

Askartelupussi-ARXantai on ainutlaatuinen lastenkulttuuripalvelu, jota ARX on toteuttanut pandemiavuodesta 2020 alkaen. Pusseja jaetaan tänäkin vuonna 1000 kappaletta ARX-talon askarteluluukusta ja Hämeenlinnan kirjaston pitäjien palvelupisteistä. Pussit ovat maksuttomia. Itse tube-askartelu lähetetään ARXin Youtube-kanavalla eli ARXtubessa lauantaina 3.2. klo 14. Pusseja jaetaan niin kauan kuin niitä riittää. Mikäli pussit uhkaavat loppua, siitä ilmoitetaan ARXin somekanavissa ja verkkosivuilla.

Seuraa Tube-askartelua ARX-tubesta.


Mitä teen, jos en ehdi hakemaan pussia tai ne loppuvat kesken?
Askarteluun voi osallistua myös omilla tarvikkeilla. Useimmat tarvikkeet voivat löytyä kotoa.
Tarvitset: Vesivärinappeja (vähintään kahta eri väriä), siveltimen, vesiväripaperia, karkeaa merisuolaa, haaraniittejä, liimaa, puutikkuja ja vahaliidun.
Paperin on hyvä olla jämäkkää ja imukykyistä. Emme suosittele tehtävään tavallista tulostuspaperia. Liimana toimii parhaiten juokseva puuliima. Puutikkujen sijaan voit käyttää liiman levitykseen myös pahvinpalaa. Jos sinulla ei ole vahaliitua, tehtävään voi käyttää myös kynttilää. Haaraniitit eivät ole välttämättömiä.

Tube-askartelussa saat kaikki tarvittavat ohjeet, mutta pääset myös tästä pussin ohjeisiin.

Askartelupussin sisältö kuvattuna ja teksti: Kuva askartelupussin sisällöstä. Pussista löytyy tarvikkeet Satulinnun askarteluun. Vesivärinappeja 2 kpl, sivellin, vesiväripaperia, liimaa, karkeaa merisuolaa, haaraniittejä (ei välttämätön), vahaliitu

Tube-askartelu on nähtävissä ARXtubessa vielä kaksi viikkoa ensiesityksen jälkeen.Askartelupussien jakelu: PUSSIT LOPPU (päivitys 3.2.)
ARX-talon askarteluluukku 31.1.–3.2 ke–pe 15–18, la 10–14
Viipurintie 4, 13200 Hämeenlinna

Kirjaston palvelupisteet pitäjissä:
Hauho 30.1.–2.2. ti 12–18, ke–pe 10–16 (Pussit loppu)
Kalvola 30.1.–2.2. ti 12–18, ke–pe 10–16
Lammi 30.1.–2.2. ti 12–18, ke–pe 10–16 (Pussit loppu)
Renko 30.1.–2.2. ti 13–18, ke–pe 11–16 (Pussit loppu)
Tuulos 30.1.–1.2. ti 13–18, ke–to 11–16