Kauppakeskus Linna sai uutta väriä ikkunoihinsa

Katutaidefestivaali Räikee maalasi Kauppakeskus Linnan ulkosivut jo 2023 kesällä, mutta tänä vuonna festivaali palasi uusitun väripaletin kanssa. Tuoretta maalia pintaansa saivat pätkät kävelykadun ja Kasarmikadun puolilta. Teemana tänä vuonna olivat pastellivärit, kukat ja puutarha. Räikee on valmis uusimaan keskeisellä paikalla sijaitsevan entisen kauppakeskuksen katugallerian teoksia, kunnes rakennus lopulta puretaan.

Yksityiskohta Kauppakeskus Linnan uudesta teoskokonaisuudesta

Jo kahdeksanvuotias katutaidefestivaali Räikee on parhaillaan käynnissä. Alun perin tarkoituksena oli, että päättyy toukokuun lopussa, mutta uusien maalauspyyntöjen myötä festivaali jatkuukin juhannukseen asti.

Katutaidefestivaali Räikee tuo väriä ja uutta ilmettä kaupunkiin ja kuntiin. Räikeen tuottajataho on HÄX, joka on Kulttuurikeskus ARXin suojissa toimiva nuorison kaupunkikulttuurin alusta. Festivaali toteutetaan yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa.

Räikeen tavoitteena on nostaa katutaiteen arvostusta sekä lisätä kaupungin vetovoimaa varsinkin nuorten silmissä. Katutaidefestivaali Räikeessä painottuu lasten ja nuorten ohjattu, yhteisöllinen toiminta. Katutaide tarjoaa heille mahdollisuuden käyttää luovuuttaan ja maalata yhdessä luvallisia kohteita. Festivaali kasvattaa samalla uutta sukupolvea oikeaan katukulttuurikäytökseen.

Lisätietoja:
kulttuurikeskusarx.fi/raikee

Yhteystiedot:

Juuso Suuronen
Taiteellinen johtaja
0408696469
juuso.suuronen@hameenlinna.fi

Eira Enkvist
Kulttuurituottaja
0407754711
eira.enkvist@hameenlinna.fi