ARX edistää lasten osallisuutta

Kulttuurikeskus ARX painottaa kaudella 2021-2023 toiminnoissaan lasten ja nuorten osallisuutta. Juhlistamme teemaa julkistamalla tiistaina 14.9. klo 11.00 ARXin edustalla yhteisötaideteoksen.

ARX on viimeiset kaksi vuotta kiinnittänyt erityistä huomiota saavutettavuuden parantamiseen niin palvelutarjonnassa kuin kasvokkain tapahtuvissa kohtaamisissa ja viestinnässäkin. Kulttuurikeskuksen saavutettavuusvastaavaksi on nimetty taidekasvattaja Sarina Pulkka ja saavutettavuustyöhön on paneuduttu innolla koko henkilökunnan voimin. Tämä on näkynyt esimerkiksi lisääntyneenä toimintana kantakaupungin ulkopuolella ja uusina palveluina, kuten kotoutujien vauvakerhona sekä taideharrastuksina erityisen tuen tarpeessa oleville lapsille. ARXin henkilökunta on kouluttautunut aktiivisesti saavutettavuuden osa-alueilla, ja räätälöi jatkossakin palveluja kaikille sopiviksi.

Tuloksellinen saavutettavuustyö antaa pohjalta seuraavalle kaksivuotiskaudelle, jolloin paneudumme lasten osallisuuden edistämiseen ARXin toiminnassa. Korostamme entistä enemmän palvelujemme lapsilähtöisyyttä ja lasten kulttuurisia oikeuksia. Meille se tarkoittaa esimerkiksi sitä, että lapset saavat näkyä ja kuulua kaupunkitilassa aktiivisina toimijoina ja kaiken ikäiset asiakkaat ovat entistä enemmän mukana suunnittelemassa kulttuurikeskus ARXin tapahtumia ja toimintoja.

Osallisuusteemaa juhlistaaksemme julkistamme tiistaina 14.9. klo 11.00 ARXin edustalla yhteisötaideteoksen, jonka ARXin kesän Ilmeikkäät kasvot –työpajassa taiteilleet lapset ovat tehneet yhdessä keramiikkamuotoilija Saana Siivosen kanssa. Työpaja oli osa heinäkuussa vietettyä Suomen kuvataiteen päivän ohjelmaa. Siivosen mukaan parasta koko projektissa oli se into, jolla lapset heittäytyivät ilman estoja muovailemaan savea. Teoksessa on nähtävissä veikeitä ja muikeita ilmeitä, jotka on korona-aikana jouduttu piilottamaan kasvomaskin taakse. Nimeä teoksella ei vielä ole, sillä siitä saavat päättää Kulttuurikeskus ARXissa tänä syksynä vierailevat lapset.

Lisätietoja antavat:

Saana Siivonen, keramiikkamuotoilija  p. 050 5279554 siivonensaana@gmail.com

Sarina Pulkka, ARXin saavutettavuusvastaava, p. 040 869 6412 sarina.pulkka@hameenlinna.fi

Minna Haveri, lastenkulttuuripäällikkö, p. 040 8696 374 minna.haveri@hameenlinna.fi

Yhteisötaideteoksen julkistus
Taidekasvattaja Auni Tuovinen yhteisötaideteoksen julkistamistilaisuudessa.