Kuudesluokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhla juhlitaan etänä

Verkatehtaalle suunniteltu perinteikäs Hämeenlinnan kaupunginjohtajan itsenäisyyspäiväjuhla 6.-luokkalaisille perutaan. Juhlasta ei kuitenkaan luovuta kokonaan vaan ohjelma live-striimataan kouluille. Olemme juhlan järjestäjinä tapahtuman perumisesta pahoillamme. Alla Hämeenlinnan kaupungin virallinen tiedote asiasta.

6.-LUOKKALAISTEN ITSENÄISYYSPÄIVÄJUHLA PERUUNTUU

Hämeenlinnan kaupunki peruuttaa 6.-luokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhlan Verkatehtaalla 3.12.2021.

Syynä peruutukseen on vaikeutunut ja edelleen vaikeutuva koronatilanne, kouluilla lisääntyneet koronatartunnat ja niiden vaikutukset lasten turvallisuuteen ja terveyteen. Lisäksi päätöksen taustalla on maakunnan pandemiajohtoryhmän antama suositus koskien mm. koulujen joulujuhlia ja niiden järjestelyjä.

Yhteisen itsenäisyysjuhlan sijasta kouluilla järjestetään pienimuotoiset juhlat perjantaina 3.12.2021 ja Kulttuurikeskus ARX striimaa itsenäisyysjuhlaa varten järjestämänsä ohjelman osaksi koulujen juhlaa.

Hämeenlinnan kaupungin puolesta pahoittelemme syvästi tilannetta. Ymmärrämme ja jaamme sen aiheuttaman pettymyksen. Haimme viimeiseen asti ratkaisua järjestää juhla vaikeista ja heikentyvistä olosuhteista huolimatta. Lastemme turvallisuus ja terveys on kuitenkin asia, jota me emme tässä vaikeutuvassa koronatilanteessa halua vaarantaa.

Hämeenlinnassa, keskiviikkona 1.12.2021

Olli-Poika Parviainen                                            Päivi Raukko
Kaupunginjohtaja                                                  Toimialajohtaja