Teatterinukkenäyttely Miksi mörkö hymyilee?

Galleria ARXissa avataan tiistaina 1.2.2022 teatterinukkenäyttely Miksi mörkö hymyilee? Näyttely pohjautuu nukketeatteritaiteilija Anne Lihavaisen ja muiden nukketeatterintekijöiden esitysten nukkeihin ja tarinoihin. Esillä on useiden nukentekijöiden luomia hahmoja pienemmistä käsinukeista suureen jättiläiseen. Miksi mörkö hymyilee? -näyttelyssä voi tutustua nukketeatteritaiteen hahmojen hurmaaviin yksityiskohtiin ja tekniikoihin.

Osa näyttelyn tarinoista ovat tuttuja klassikoita, kuten Kultakutri ja Kolme karhua tai Ruma ankanpoikanen. Teatteriesitysten sadut ja tarinat ovat osa näyttelyä. Mukana on sekä luettavia että kuunneltavia tarinoita suomeksi ja ruotsiksi.

Pandemiarajoitusten aikaan näyttelyvieraille ei ole tarjolla työpajapisteitä, mutta ARXin taidekasvattajat vinkkaavat erilaisia tehtäviä tarinoinnista kotona tehtäviin nukketeatterisisältöihin.

Näyttelyn nukentekijät ovat: Kirsti Huuhka, Asta Immonen, Ulla Kostiainen, Anne Lihavainen, Heini Maaranen, Mona Rita Sanmark, Teija Paananen ja Iida Vanttaja.

Galleria ARXin näyttelyt sopivat kaikenikäisille. Miksi mörkö hymyilee? on esillä Galleria ARXissa 19.3. saakka. Galleria on maksuton.

Miksi mörkö hymyilee? -näyttelyn tunnelmaa.

Lisätiedot näyttelystä
Laura Kauppinen
Lastenkulttuurikoordinaattori
laura.kauppinen@hameenlinna.fi
040 869 6344

Galleria ARX
Viipurintie 4, 13200 Hämeenlinna
Avoinna ti-to 15-19, la-su 10-14

Instagram @arxgrammi
Facebook: facebook.com/kulttuurikeskusarx
www.kulttuurikeskusarx.fi