Mikä HÄX?!

Hämeenlinnassa lanseerataan uusi kulttuuripalvelujen brändi HÄX.

HÄX muodostaa kaupunkikulttuurin alustan Hämeenlinnassa toteutettaville tapahtumille ja työpajoille. Se on monitaiteinen, monimuotoinen ja monipaikkainen nuorisokulttuurin vapaakenttä. 

Muuttuvasta luonteestaan huolimatta HÄX brändätään pysyväksi toimintamalliksi. Perusajatuksena HÄXissä on, että toimintaympäristöt ovat vaihtuvia ja sisältö määritellään yhdessä osallistuvien nuorten kanssa. HÄXissä korostuvat nuorten oma toimijuus sekä heidän omat ideat ja toiveet. Tukena toteutuksissa ovat aikuiset, jotka ovat taiteen lajien konkareita.

HÄXin toimintoja johdetaan ja suunnitellaan osana Kulttuurikeskus ARXin toimintaa, mutta sen tarjonta on selkeämmin nuorille suunnattua. HÄXin keulahahmona toimintaa suunnittelee mm. Räikee-maalaustapahtumasta tuttu ARXin tekninen tuottaja Juuso Suuronen.

HÄX saa komean startin Demo tourilla helmikuussa, jolloin se vierailee seitsemässä yläkoulussa Hämeenlinnan alueella. Demo tourilla vallataan kouluista tai koulun lähistöltä tila HÄXin käyttöön ja yläkoulujen oppilaat pääsevät kokeilemaan DJ-työskentelyä, konemusiikin tekemistä, vr-laseilla graffitien maalaamista ja visuaalien tekemistä reaaliaikaisesti kuvantuottamiseen suunniteluilla laitteilla. Kiertue toteutetaan yhteistyössä Harrastus ihan lähellä -hankkeen kanssa. Harrastus ihan lähellä eli HIL järjestää Suomen harrastamisen mallin mukaista harrastustoimintaa Hämeenlinnassa.

Koronatilanteen helpottaessa julkaistaan kalenteri kaikille nuorille avoimista HÄX-tapahtumista.

Seuraa HÄXiä Instagramissa www.instagram.com/haxhml, nettisivuilla www.kulttuurikeskusarx.fi/hax ja Facebookissa www.facebook.com/haxhml

Lisätietoja:

Juuso Suuronen
HÄX Tekninen tuottaja
0408696469
juuso.suuronen@hameenlinna.fi

Niina Heikkilä
HIL Harrastuskoordinaattori
0407038400
niina.heikkila@hameenlinna.fi