Suuressa kuoroprojektissa esiintyi yli 1700 alakoululaista

Suuri kuoroprojekti Poika, joka katseli puiden latvoja tutustutti Hämeenlinnan kolmas- ja neljäsluokkalaiset sekä Janakkalan kolmasluokkalaiset kuorolaulun saloihin sekä Sibeliukseen. Projektin konsertit kuultiin toukokuun ensimmäisellä viikolla.

Poika, joka katseli puiden latvoja on hämeenlinnalaisten ja janakkalalaisten koululaisten ja taidelaitosten yhteinen kuoroteos, joka tarjotaan vuosittain osana perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolkua. Kevään 2022 kokonaisuus toteuttiin jälleen jättimäisen suurena, yli 1700 lasta mukaan tempaavana projektina. 

Hämeenlinnassa kuorokonserttiin osallistui vuonna 2022 poikkeuksellisesti kaksi kokonaista ikäluokkaa. Viime vuonna nykyiset neljäsluokkalaiset jäivät ilman konserttia, sillä yrityksistä huolimatta sitä ei voitu toteuttaa edes ulkona puistossa, koska korona esti joukkotapahtumat ja kuorolaulu oli vältettävien toimintojen listalla. 

Vuoden 2022 konsertti jouduttiin tuottamaan ennätysajassa, koska vielä vuoden alussa ei ollut varmuutta kevään rajoituksista. Koronatilanne on lukuvuoden ajan vaikeuttanut myös kouluilla tapahtuvia kuoroharjoituksia. Kuoropedagogi Ismo Savimäki kuvailee, että harjoituksia jouduttiin turvallisuussyistä järjestämään ulkona, joten nyt konserteissa kuultavia lauluja on harjoiteltu tuulessa ja tuiskeessa sekä välillä paukkupakkasissa. 

Opettajien avustuksella ohjelmiston konserttikappaleet saatiin haasteista huolimatta harjoiteltua esityskuntoon. Juhlallisia päätöskonsertteja järjesttiin Hämeenlinnassa kolmas- ja neljäsluokkalaisille omansa sekä Janakkalassa kolmasluokkalaisten konsertti. Koululaisia konserteissa säesti Sibelius-opiston oppilaista koostuva kamariorkesteri. Konsertissa esitettiin Sibeliuksen säveltämää laulu- ja orkesterimusiikkia, mutta myös muita lauluja, jotka kertovat maailmasta, josta nuori Sibelius sai innoitusta sävellyksiinsä. Musiikin johdolla vaelletiin metsässä, tavattiin taruolentoja ja kurkistetaan Suomen kalevalaiseen historiaan. Kuoroa johti kuoropedagogi Ismo Savimäki. Draamallisen kokonaisuuden konserttiin oli suunnitellut ARXin taidekasvattaja Taina Maria Savimäki. Valosuunnittelusta vastasi Juha Rouhikoski. Sibelius-opiston kamariorkesteria johti Sini Virtanen ja tanssijoiden koreografiat oli suunnitellut Heidi Wasko. 

Poika joka katseli puiden latvoja -kuorokonsertin tuotta Kulttuurikeskus ARX yhteistyössä Janakkalan kunnan sekä Sibelius -opiston kanssa. Suuri kuoroprojekti toteutettiin ensi kerran Hämeenlinnassa keväällä 2015.

Striimilinkit konsertteihin: 

Hämeenlinna kolmoset: https://youtu.be/r-HeLFfERyI

Hämeenlinna neloset: https://youtu.be/zPY0zyccqKA

Janakkala: https://youtu.be/rOXpzlqmIMU

Lisätietoja:

Taiteellinen johtaja, kuoropedagogi:

Ismo Savimäki
ismo.savimaki@evl.fi / 040 8049322     

Konsertin tuottajat:             

Kulttuurikeskus ARX, Minna Haveri
minna.haveri@hameenlinna.fi / 040 8696 374

Janakkalan kunta, Anna-Milla Vainio
anna-milla.vainio@janakkala.fi / 050 330 8923