Aistileikkejä yrttimuovailuvahalla

Kotona tehtävät
Kuvataide ja kädentaidot
Luonto

Kokoamalla luonnonmateriaaleista ja itse tehdystä tuoksuvasta muovailuvahasta viriketarjottimen, saat eri aisteja hivelevän leikin aikaiseksi. Yrttimuovailuvaha tehdään kokonaan myrkyttömistä materiaaleista joten se sopii pienillekin lapsille. Yrttimuovailuvahan lisäksi tarjottimelle voi lisätä muovieläimiä ja mitä tahansa myrkyttömiä luonnonmateriaaleja kuten käpyjä, kiviä ja puunpaloja – lapsen ikä huomioiden.

Yrttimuovailuvahan ohje

Tarvitset: vehnäjauhoja, perunajauhoja, vettä, öljyä, tuoksuvia yrttejä, sekoituskulhon, vedenkeittimen/ kattilan, leikkuulaudan ja veitsen yrttien pilkkomista varten. (Värjäykseen punakaalia ja ruokasoodaa tai elintarvikeväriä.)
Reseptissä voi käyttää rypsi-, oliivi-, kookos- tai vauvaöljyä. Yrteiksi sopii esimerkiksi laventeli, basilika, minttu, eukalyptus tai ruohosipuli.

Yrttimuovailuvaha:

  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 rkl öljyä
  • yrttejä

Värjäämiseen:

  • 1dl punakaalia
  • 1 rkl ruokasoodaa

Näin se käy: Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää joukkoon pilkottu punakaali. Anna liemen seisoa hetki ja siivilöi punakaali pois. Vesi on nyt violettia. Tehdäksesi vedestä sinivihreää lisää ruokasooda. Muovailuvahan voi jättää myös värjäämättä.

Lisää kuumaan veteen jauhot, öljy, ja pilkotut yrtit. Sekoita kunnes koostumus on muovailtava. Lisää tarvittaessa öljyä, jauhoja ja yrttiä saadaksesi aikaan toivotun koostumuksen ja tuoksun.

Vinkki: Muovailuvahan voi halutessaan värjätä myös sipulinkuorilla, mustikalla tai elintarvikevärillä.


Vinkki: Kokoa muovailutarjottimia erilaisilla teemoilla: dinosaurukset, rakennustyömaa, hiekkaranta jne…

Julkaistu Ihana-lehdessä 4/2019