Jääkuutiomaalaus

Kotona tehtävät
Kuvataide ja kädentaidot

Maalaaminen jääkuutioilla on hauskaa sekä sisällä että ulkona!

Tarvikkeet: jääpalamuotti, elintarvike- tai akvarellivärit, puiset jäätelötikut/grillitikut, muovi/ sanomalehti pöydän suojaamiseksi, maalausesiliina, vesiväripaperi

Lisää ensin eri värisiä maaleja tai elintarvikevärejä jääpalamuottiin – muutama tippa riittää. Kaada vettä niin, että muotti täyttyy. Sekoita hyvin hammas- tai grillitikkujen avulla. Mitä enemmän väriä lisäät, sitä tummempi väri on. Muistathan, että värikuutiot voivat tahrata kädet, kun ne sulavat maalauspuuhassa. Tee jääpaloihin ”kahvat” asettamalla jäätelötikkuja tai grillitikun pätkiä jääpalamuotteihin.

Aseta tarjotin pakastimeen, kunnes maali on jäätynyt kiinteäksi. Peitä pöytä muovilla tai sanomalehdellä – elintarvikeväri tahraa – ja laita pari paksua vesiväripaperiarkkia pöydälle.

Jääkuutiomaalaus voi alkaa!


ARXin Tartuntavaaratonta taidetta! taidetehtävät tuotettiin 2020 keväällä kotona sinnitteleville lapsille ja aikuisille piristämään etäarkea. 41 tehtävää löydät nyt ARXin materiaalipankista suomeksi (Kotona tehtävät ) ja englanniksi (In English).