Maaginen suo muovieläimille

Kotona tehtävät
Kuvataide ja kädentaidot
Luonto

Luo lapselle kutsu leikkiin kokoamalla suomaisema vatiin. Tee perunajauhosta ja vedestä hyytelöä, joka toimii suon pohjana, lisää kiviä, keppejä, herneen versoja, avokadon kuoria ja muovieläimiä. Tämä suomaisema ei juurikaan sotke ja lapsi voi leikkiä kaikki aistit virittyneinä, hyytelö on viileää ja hyllyvää, oregano tuoksuu ja herneenversoja voi vaikka itse vähän maistaa…

Hyytelöohje

  • Lämmitä 1 l vettä kiehuvan kuumaksi
  • Sekoita 1 dl perunajauhoja 0,5 dl kylmään veteen

Liruta kylmä perunajauhoneste kuumaan veteen koko ajan sekoittaen, lisää oregano. Kaada seos vuokaan, anna jäähtyä ja jähmettyä. Valmiin hyytelön voi kaataa vadin pohjalle.

Tarvikkeet: muovieläimiä, vati, kiviä, keppejä, avokadon kuoria, vihreää joko ulkoa kerättyä tai itse kasvatettuja herneen versoja. Hyytelöä varten perunajauhoja, vettä, vuoka ja oreganoa tai muuta vihreää maustetta.


ARXin Tartuntavaaratonta taidetta! taidetehtävät tuotettiin 2020 keväällä kotona sinnitteleville lapsille ja aikuisille piristämään etäarkea. 41 tehtävää löydät nyt ARXin materiaalipankista suomeksi (Kotona tehtävät ) ja englanniksi (In English).