Mistä nyt tuulee?

Lainattavat
Luonto

Mistä nyt tuulee? on näyttely sääilmiöistä. Moniaistisessa näyttelyssä seikkaillaan auringon paisteessa, sateen ropinassa ja tuulen tuiverruksessa. Näyttelyssä voi myös leikkiä sateenkaaren ihmeellisessä hehkussa. Näyttely herättää pohtimaan säätilojen vaihteluita ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Toiminnallinen näyttely sopii kaiken ikäisille näyttelyvieraille. Näyttely on vuokrattavissa ja soveltuu erityisesti lastenkulttuurikeskuksiin ja kirjastoihin.

Kuvassa osa Mistä nyt tuulee? näyttelystä. Näyttelyn nauha-aurinko, vihreä matto, kumisaappaat, lumipalloja ja lumilapio.
Mistä nyt tuulee? -näyttely

Näyttelyn ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ARXin taidekasvattajat Sarina Pulkka ja Laura Kauppinen sekä taiteilija Maarja Pihl-Bagdonas. Tekninen toteutus ARXin tekninen tuottaja Juuso Suuronen ja työryhmä.

Näyttelyssä on elämyksellisen kerroksen ja leikin lisäksi runsaasti tietoa säähän liittyvistä ilmiöistä. Moniaistisuutta näyttelyyn tuovat useat kosketeltavat esineet ja näyttelyelementit, äänimaisema sekä tuuli. Näyttelyn vuokraaja saa pedagogisen oppaan, joka sisältää opastusrungot päiväkoti- ja koululaisryhmille, useita työpajoja ja näyttelyyn liittyviä tehtäviä. 

Näyttely soveltuu keskikokoiseen näyttelytilaan. Tutustu näyttelyn lisätietoihin: 
https://lastenkulttuuri.fi/wp-content/uploads/2020/12/Mista_nyt_tuulee_ARX_lisatietolomake.pdf

Näyttely on varattu maaliskuun 2022 loppuun. Näyttelyyn voi tutustuaVantaan Lastenkulttuurikeskus Pessissä, missä se on esillä marraskuun 2021 loppuun.

Näyttelyvaraukset ja kyselyt:
Laura Kauppinen, laura.kauppinen@hameenlinna.fi / +358 40 869 6344