Naamarit

Kotona tehtävät
Kuvataide ja kädentaidot

Naamarit -ohjeessa annetaan vinkkejä pahvinaamarin tekemiseen. Ohjeessa on mm. vinkki, miten naamariin saa rakennettua kolmiuloitteisuutta. Sisältö sopii kaikenikäsille ja vaikka juhlatyöpajaksi kekkereille.

Teen näin: Leikkaa ensin pahvista kasvoille sopiva naamarin pohja. Voit käyttää esimerkiksi aurinkolaseja mallina. Muista leikata nenälle sopiva kolo. Leikkaa myös silmille aukot.

Leikkaa pahvista korvat, nenä, posket ja muita osia, joita haluat naamariisi. Voit leikata myös korviin keskusta ja poskiin useamman kerroksen, jos halua. Pienet lapset voivat saksia pahvia, ja syntyneitä paloja voi liimata naamarin pohjaan.

Halutessasi maalaa palat ja kuivua. Liimaa palat naamioon. Tee kiinnitysnauhoille reiät naamarin sivuihin ja pujota nauhat rei’istä. Voit käyttää myös kuminauhaa. Sido naamarin nauhat rusetille. Naamaria voi tässä kohtaa taivuttaa kasvojen muotoon sopivaksi.

Tarvikkeet: pahvia, sakset, (kuuma)liimaa, nauhaa, voit käyttää myös mattoveistä ja alustaa, maaleja ja mitä tahansa koristeita, joita voit liimata naamariin.


ARXin Tartuntavaaratonta taidetta! taidetehtävät tuotettiin 2020 keväällä kotona sinnitteleville lapsille ja aikuisille piristämään etäarkea. 41 tehtävää löydät nyt ARXin materiaalipankista suomeksi (Kotona tehtävät ) ja englanniksi (In English).