Sotkuton värien sekoitus

Kotona tehtävät
Kuvataide ja kädentaidot

Tässäpä hauska tapa tutkia värejä ja muotoja! Valitse haluamasi kuva-aihe, vaikkapa perhonen, pilvi tai kumisaappaat, ja jäljennä kuvan ääriviivat pahvinpalalle. Leikkaa kuvio irti saksilla tai terävällä veitsellä. Käytä hupakyniä, jos haluat lisätä yksityiskohtia.

Laita kaksi tai useampia värejä pakastuspussiin pussin erillisiin kohtiin sekoittumisen välttämiseksi. Teippaa pussin yläosa varmistaaksesi, että maalia ei vuoda. Teippaa pussi pahvinpalalle, jotta se ei liiku, kun lapsi sekoittaa värejä. Lisää sitten toinen pahvi takaosaan ja teippaa pahvinpalat yhteen.

Lapsi tekemässä sotkutonta maalausta. Kuvassa lapsen kädet painamassa muovipussia, jonka alla on väriä.

Kun kaikki on teipattu yhteen, lapsi voi käyttää käsiään levittääkseen jokaisen värin sivuilta toiselle, kunnes uusi väri on sekoitettu. Tee niin monta erilaista muotoa ja väriyhdistelmää kuin haluat – vaihtoehtoja on loputtomasti!

Sotkutonta maalausta. Lapsi ja sotkuttumalla maalaustekniikalla tehty perhonen.

Tarvikkeet: 2 identtistä palaa pahvia, pakastus- tms. läpinäkyvä muovipussi, akryylimaalia/sormiväriä, vedenkestävää teippiä, sakset/paperiveitsi, huopakyniä


ARXin Tartuntavaaratonta taidetta! taidetehtävät tuotettiin 2020 keväällä kotona sinnitteleville lapsille ja aikuisille piristämään etäarkea. 41 tehtävää löydät nyt ARXin materiaalipankista suomeksi (Kotona tehtävät ) ja englanniksi (In English).